top of page

OM TERAPIEN

Et terapiforløb kan være noget for dig, hvis du ønsker at blive klogere på dig selv gennem fokus på følelser, som du oplever som vanskelige og reaktioner eller mønstre, som du måske ikke forstår.

I terapien arbejder vi med dét, der optager dig og i dit tempo. I emotionsfokuseret terapi arbejder vi med at blive opmærksomme på, mærke, reflektere over og forstå vores følelser. Vi kan af forskellige grunde have lært at holde vores følelser tilbage. Eller vi kan modsat opleve, at vi mærker alt for meget, så vi føler os blæst omkuld af vores følelser igen og igen. Og vi kan måske ikke finde retning i vores liv og i vores relationer. En følge kan være, at vi oplever meningsløshed, uro, angst eller bliver depressive. Lærer vi at mærke, forstå og være med følelserne, kan vi begynde at udtrykke dem på en måde, som er tilpasset en given situation. Og så kan vi regulere dem og udtrykke dem på en - for os selv og andre - mere hjælpsom måde.
Det giver os et grundlag for bedre at kunne navigere i vores liv og i vores relationer.


Følelser udspringer af kropslige processer, af sansninger. Som terapeut er jeg optaget af, hvordan vanskelige og smertefulde erfaringer kan bo i vores krop. Hvordan oplevelser og erfaringer fx kan vise sig som spændinger, hvis vi igen og igen er blevet afvist i vores følelser. Det kan være, at der i vores opvækst ikke var plads til at udtrykke fx vrede eller tristhed. Og vi fortsætter selv med at afvise vores følelser: Vi spænder op i musklerne forskellige steder i kroppen for at holde følelserne nede. Ofte er vi ikke opmærksomme på dette - i terapien kan du arbejde med at blive det. Og begynde at ændre på hvordan du behandler dine følelser.

Vil du vide mere om emotionsfokuseret terapi, se her

avenue-g9ffb9a399_1920.jpg
Om terapien: About
bottom of page